Yksityisten tietojen poistaja

Käyttäjän tietokoneella suorittamat toimenpiteet tallennetaan käyttöjärjestelmään. Seuraavat tiedot tallennetaan:

Tunkeutujat ja luvattomat henkilöt voivat saada pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin, joita on tallennettu tietoihin käyttäjän aiempien toimenpiteiden seurauksena.

Sovellus sisältää yksityisten tietojen ohjatun poistamistoiminnon, joka puhdistaa käyttäjän toimintaan liittyvät jäljet käyttöjärjestelmästä.

Voit käynnistää yksityisten tietojen ohjatun poistamistoiminnon seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Yksityisyys-osioon
  3. Napsauta Yksityisten tietojen poistaja -kohdan Etsi toiminta -painiketta.

Ohjattu toiminto koostuu ikkunoista (vaiheista), joissa liikutaan painikkeilla Takaisin ja Seuraava. Voit sulkea ohjatun toiminnon valmistumisen jälkeen napsauttamalla Valmis-painiketta. Voit keskeyttää ohjatun toiminnon milloin tahansa napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Alla on tarkempia tietoja ohjatusta toiminnosta.

Ohjatun toiminnon käynnistäminen

1. Valitse yksi kahdesta ohjatun toiminnon valinnasta:
    • Etsi käyttäjän toiminnan jälkiä. Ohjattu toiminto hakee käyttäjän toimien jälkiä tietokoneelta.
    • Palauta muutoksia edeltävään tilaan. Ohjattu toiminto palauttaa muutokset, jotka Ohjattu yksityisten tietojen poistotoiminto on tehnyt aiemmin. Tämä valinta on käytettävissä, jos ohjattu toiminto on aiemmin poistanut toiminnan jälkiä.
  2. Käynnistä ohjattu toiminto napsauttamalla Seuraava-painiketta.

Toiminnan jälkien etsintä

Jos valitsit Etsi käyttäjän toiminnan jälkiä -valinnan, ohjattu toiminto hakee jälkiä toiminnasta tietokoneeltasi. Haku voi kestää jonkin aikaa. Kun haku on valmis, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Yksityisten tietojen poiston toimintojen valitseminen

Kun haku on valmis, ohjattu toiminto ilmoittaa sinulle havaituista toiminnan jäljistä ja kysyy, mitä toimintoja suoritetaan niiden poistamiseksi.

Voit tarkastella ryhmään lisättyjä toimintoja laajentamalla valitun ryhmän luettelon.

Jos haluat, että ohjattu toiminto tekee tietyn toimen, valitse haluamaasi toimintoa vastaava valintaruutu. Oletusasetuksena on, että ohjattu toiminto suorittaa kaikki suositellut ja vahvasti suositellut toiminnot. Jos et halua suorittaa jotakin tiettyä toimintoa, poista valinta sen vieressä olevasta valintaruudusta.

Suosittelemme, että et poista valintaa oletuksena valituista ruuduista, sillä tämä voi tehdä tietokoneesta haavoittuvan uhille.

Kun olet määrittänyt toimenpiteet ohjatun toiminnon suoritusta varten, napsauta Seuraava-painiketta.

Yksityisten tietojen poistaja

Ohjattu toiminto suorittaa edellisen vaiheen aikana valitut toiminnot. Toiminnan jälkien poistamisessa voi kestää jonkin aikaa. Tietokoneen uudelleenkäynnistys saattaa olla tarpeen tiettyjen toiminnan jälkien poistamiseksi. Ohjattu toiminto ilmoittaa tästä tarvittaessa.

Kun puhdistaminen on suoritettu, ohjattu toiminto siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen.

Ohjatun toiminnon viimeistely

Sulje ohjattu toiminto napsauttamalla Valmis-painiketta.